Vuurkind

gescheiden-ouders-gevoelig-kind

Als je Vuurkind 2 thuizen heeft

Ben je vroeger weleens in een discotheek geweest? Zo ééntje met meerdere zalen, elke zaal een ander thema? Ik ging vroeger bijvoorbeeld vaak naar de Hollywood in Rotterdam, wat een feest! Het ene moment stond je te dansen op een ronddraaiend podium en het volgende liep je de polonaise in de après ski zaal. Ik vond het fantastisch! Maar, gevoelig als ik ben, moest ik elke keer als ik een andere zaal in liep even wennen, acclimatiseren om het zo te zeggen.

En dat is helemaal niet erg. Maar het is wel iets dat gebeurt, als vanzelf en zeker bij gevoelige mensen. Tenminste als je nuchter bent ;-). Hoe jong ik ook was, elke keer na zo’n avond voelde ik me best wel moe. Ik kon niet zo goed slapen en prikkels van de verlichting, muziek en de mensen deunden nog lang door.

Nu zal je denken, wat heeft dit met kinderen te maken? Nou, het is meer een voorbeeld, van hoe het kan zijn als je van de ene plek naar de andere plek gaat. Wat er dan allemaal op je af kan komen. Kijk, ik was toen al wat ouder, overigens nog totaal onwetend over mijn hooggevoeligheid.

Maar voor een kind, een gevoelig kind en zeker een Vuurkind, die van de ene plek naar de andere gaat, kan die overgang best heftig zijn. Ook al zijn beide plekken prettig om te zijn. Het is en blijft anders.

Als je als ouders uit elkaar bent en je woont apart (en beide ouders zijn nog in beeld), dan heeft je kind ook twee thuizen. Niks mis mee. Als het tussen de ouders niet gaat, is het meer dan eens beter voor het kind als de ouders uit elkaar gaan, maar goed daar gaat deze blog niet over. Hoe fijn je zoon of dochter het ook heeft in beide huizen, de overgang van het ene huis naar het andere huis blijft altijd een overgang, een verandering.

En voor gevoelige kinderen kan die verandering best wat impact hebben.

De vader van mijn zoon en ik zijn al jaren uit elkaar, de omgang gaat gelukkig goed, onze zoon heeft het fijn in beide thuizen, en toch is daar altijd even het moment. Meestal begint het al in de auto als ik hem weer ophaal. Hij keert even in zichzelf en wil het niet hebben over wat hij met papa heeft gedaan. Ik leid hem dan af door een leuk liedje op te zetten of iets te vertellen wat ik heb meegemaakt en dan draait hij alweer bij.

Eenmaal thuis is er weer een momentje van in zichzelf keren. Een ander huis dan net, een andere geur, andere spullen, andere muziek, papa is er niet.. Dat is de echte overgang. Want elke keer als hij van het ene naar het andere huis gaat, beseft hij weer extra, mijn papa en mama zijn niet samen. Nogmaals dat is oké, maar het is in de ogen van een kind nooit het ideaalbeeld.

Om mijn zoon te helpen deze verandering zo gemakkelijk mogelijk te maken, doe ik zodra we thuis zijn wat Mandarijnolie in een diffuser en geef ik hem een aantal Edelstenen. Hij kiest er dan één uit en houdt die gewoon eventjes in zijn handen. Soms pakt hij een stukje Amethist om negatieve energie en gedachten af te voeren of een Zonnesteen om zich op te vrolijken en soms kiest hij voor Rozenkwarts, Rozenkwarts geeft troost en liefde.

De Mandarijnolie stimuleert het kind-zijn gevoel. Ze vrolijkt op en maakt alles een stukje lichter. En het ruikt heerlijk! Als vanzelf tovert deze olie een lach op het gezicht van m’n zoon. Waardoor hij gemakkelijker de nieuwe situatie accepteert. Ik blijf het zo bijzonder vinden hoe een paar druppeltjes etherische olie zo’n groot verschil kunnen maken.

Het is zo mooi om te zien dat deze holistische hulpmiddelen mijn zoon heel goed helpen met deze wekelijkse overgang. Binnen no time is ie weer zijn blije zelf met een grote lach op zijn gezicht. Voor mij is het heel fijn dat ik weet hoe ik hem kan ondersteunen en dat het werkt! Des te eerder vertelt hij over de leuke dingen die hij met papa heeft gedaan en maken we zelf plannen voor de komende dagen.

Wil jij jouw gevoelige kind ondersteunen door middel van aromatherapie? Ga dan goed van start met één van onze Starterssets. Deze set is compleet met een diffuser, de beste geuren voor Vuurkinderen, een basisolie om mee te mengen en het grote e-book Aromatherapie als Hulpmiddel voor Vuurkinderen.

In het e-book lees je alles wat je moet en wil weten over aromatherapie. Zo leer je alles over de geschiedenis van geurentherapie, de verschillende geuren en hun werking, welke geuren je absoluut niet mag gebruiken en welke juist wel, op welke manieren je de oliën toepast en vele recepten, zoals monsterspray of massageolie. Met dit e-book ga je gedegen aan de slag met aromatherapie en maak je optimaal gebruik van de startersset.

Ik maak bijna elke dag gebruik van aromatherapie, ter ondersteuning van mijn zoon én van mezelf. Zo is Jeneverbesolie één van mijn beste vrienden, ze helpt me om prikkels snel af te voeren en beschermt me tegen negatieve energie en zo werkt ze exact hetzelfde voor mijn eigen gevoelige jongen.

Ook Edelstenen vind je bij ons overal in huis, sommige herinneren me aan wat ik al heb overwonnen of nog wil overwinnen, andere om de sfeer in huis te verbeteren en soms gewoon omdat ik me net tot die Edelsteen aangetrokken voel en dus nodig heb. En de stenen werken als magneten voor mijn zoon. Telkens als er nieuwe binnen komen, wil hij er direct één uitkiezen. Bijzonder hoe hij altijd exact de juiste steen kiest.

Holistische hulpmiddelen bieden ondersteuning bij elk proces en vooral bij kinderen. Met de juiste hulpmiddelen maak je de verandering voor jouw zoon of dochter veel soepeler en dat betekent ook meer rust voor jou als ouder en dat is een geweldige bijkomstigheid kan ik je uit ervaring vertellen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze tekst heeft auteursrecht. Neem contact op via laura@vuurkind.nl voor toestemming.

Scroll naar top
Vragen, tips of advies?