VUURkind Community

Laura frauenfelder
holistisch gezinstherapeut

VUURKIND COMMUNITY

Een veilige plek voor ouders van gevoelige, drukke kinderen.

Ouder zijn van een VUURkind kan nogal een uitdaging zijn, zeker als je door je omgeving niet begrepen wordt. In de VUURkind community vind je ouders, net als jij. Herkenning en erkenning, dat alleen al geeft zoveel rust. Daarnaast vind je in de community e-books, online trainingen, tips & tricks en veel meer.

De VUURkind community is speciaal voor ouders van VUURkinderen.
VUURkinderen zijn gevoelige, drukke kinderen met een sterke wil, ook wel hoogstimulatief of HSP-SW genoemd.
Heb jij zo’n prachtig VUURkind rondlopen? Dan ben je van harte welkom in deze community. 

Word GRATIS member voor 30 september
En ontvang GRATIS toegang tot de Masterclass Onzekere VUURkinderen

KENNIS

Als member heb je toegang tot gratis e-books, blogs en andere informatie, zodat jij jouw VUURkind positief kan ondersteunen.

TIPS & TRICKS

Members krijgen vele tips en tricks, bijvoorbeeld over hulpmiddelen of over hoe te handelen tijdens een driftbui.

CONTACT MET ANDERE OUDERS

Members kunnen hun hart luchten bij elkaar of elkaar om advies vragen. Een groep gelijkgestemden zonder oordeel, je bent niet alleen.

VELE EXTRA'S

Als member word je beloond! Wij waarderen je input en zijn blij dat je bij ons bent. Je ontvangt daarom regelmatig gratis extra's.

Hoi! Ik ben Laura Frauenfelder
holistisch gezinstherapeut en coach

Als ouder van een VUURkind kan je je onbegrepen voelen, jouw kind luistert niet zo goed als andere kinderen. Jouw kind wordt soms heel boos en als je plannen hebt, kan je die niet zomaar even wijzigen, tot frustratie van je omgeving.

In de community vind je ouders die jou wel begrijpen. Die weten hoe het is, hoe moeilijk het soms kan zijn, maar ook hoe mooi en bijzonder VUURkinderen zijn.

Mijn reis begon jaren geleden, als alleenstaande ouder van een VUURkind zat ik soms met mijn handen in het haar. Ik ging op zoek naar handvatten en besloot een opleiding tot holistisch kindertherapeut te volgen. Vanuit daar heb ik mijn praktijk gestart en inmiddels begeleid ik al jaren gezinnen met VUURkinderen naar meer rust en verbinding. Verandering begint met bewustwording. En dat vind je in de community.

VUURkind Community

WAT IS DE VUURKIND COMMUNITY?

Een plek voor begrip, erkenning en herkenning

Een veilige plek, waar jij gewoon jezelf mag zijn. Waar je je zorgen kunt uiten, waar je je prestaties kunt delen en nog veel meer.

De community is een plek zonder oordelen, waar elke ouder of verzorger van een VUURkind inspiratie en ondersteuning kan vinden.

Als member van de VUURkind community heb je daarnaast ook toegang tot een aantal e-books en heb je de mogelijkheid om losse trainingen, coachsessies, toegang tot masterclasses en/of e-books te kopen.

ONDERWERPEN

We hebben het over heel veel

In de community praten we breed over VUURkinderen, maar ook zeker over het ouderschap.

De specifieke kenmerken van VUURkinderen komen goed aan bod, daarnaast is er ruimte voor alle dingen waar jij het over wil hebben, gerelateerd aan het ouderschap, VUURkinderen of gewoon jezelf.

Op het forum worden op dit moment onder andere de volgende onderwerpen besproken:

 • Gedrag
 • Hooggevoeligheid
 • Overprikkeling
 • Zelfvertrouwen
 • Driftbuien
 • Grenzen Stellen
 • Gedrag op school
 • Aromatherapie
 • Bedritueel
 • Tics
 • Kriebelkleding
Je mag zelf ook onderwerpen aanvoeren. Dus loop je tegen iets specifieks aan of heb je een goede tip, deel het gerust.

EXTRA'S

Membervoordelen

Members van de VUURkind Academy hebben nu toegang tot een aantal gratis e-books en het forum.

Er zal met regelmaat nieuwe gratis content worden geplaatst. Denk hierbij aan e-books, blogs, tips en meer.

Daarnaast ontvang je als member altijd 10% korting op al je aankopen.

JE MAG ZIJN WIE JE BENT In de community is geen plek voor (ver)oordelen.

De VUURkind community is een veilige plek. We hebben allemaal weleens met onze handen in het haar gezeten, en dat is helemaal normaal! Je bent vrij om je verhaal te doen, zonder bang te zijn dat iemand je veroordeeld. 

In de community vind je gelijkgestemden, die niet raar opkijken van het gedrag van jouw VUURkind of van jou. Alles is goed. We zijn er om elkaar te ondersteunen.

Wij houden toezicht op de community en grijpen in waar nodig. Voordat je lid mag worden, zal je akkoord moeten gaan met de huisregels. Zo zorgen we samen voor een veilige plek.

Meest gestelde vragen

Ja! Als member heb je gratis toegang tot de community, een aantal e-books en het forum.

Je kunt optioneel losse modules, online trainingen, masterclasses, cursussen en e-books bij kopen. Als member van de community ontvang je altijd 10% korting op al je aankopen.

Naast het gratis membership kan je ook kiezen voor een premium membership of het volgen van de VUURkind Academie. Meer informatie hierover vind je in de community.

Je bent lid van de community zolang jij dat wil. Voel je je niet meer thuis in de community? Dan kan je gewoon je membership per direct opzeggen door je uit te schrijven.

Bij elke community zijn huisregels van belang, zodat iedereen zich veilig voelt om zijn of haar verhaal te doen

De huisregels van de VUURkind Community

Communiceer positief en opbouwend.

We willen er met zijn allen een uitnodigende omgeving van maken. Behandel iedereen met respect. Gezonde discussies zijn toegestaan, maar wel op vriendelijke toon.

Help elkaar: stel vragen en beantwoord ze.

Deel je iets, zeg dan ook waarom je dat doet: je mening, tip of vraag in de begeleidende tekst dient tegelijkertijd als een conversatiestarter. Houd het positief en help elkaar, we zijn hier om elkaar te begrijpen en iets van elkaar te leren.

Ga respectvol met elkaar om.

Wees je ervan bewust dat alles wat je zegt ook op internet te vinden is. Plaats dus geen aanstootgevende beelden, heb respect voor intellectueel eigendom en ga voorzichtig om met persoonsgegevens en de privacy van andere leden. Gebruik geen geweld en zet andere leden daar ook niet toe aan.

Geen promoties of spam.

Geef in deze groep meer dan je neemt. Zelfpromotie, spam en irrelevante links zijn niet toegestaan. Ben je zelf kinder- of gezinscoach of therapeut? Neem even contact met me op voordat je zelf reclame gaat maken.

In de community is geen ruimte voor (ver)oordelingen.

Iedere ouder of verzorger doet het naar beste kunnen, vanuit zijn of haar eigen perspectief en referentiekader. Een ander hoeft het dus niet net zoals jij te doen om het goed te doen. Pak de tips van elkaar die goed voelen en veroordeel een ander niet omdat hij of zij zijn hart lucht.

Geen anonieme accounts

Hier mag je zijn wie je bent, presenteer jezelf dus ook gewoon zoals je bent.

 

Bij overtreding van één van deze regels zal ik contact met je opnemen of het bericht verwijderen. Overtreed je vaker de regels, dan ben ik helaas genoodzaakt om je account te verwijderen.

Wil je de huisregels nog eens nalezen? Download hier het reglement.

 

Het meeste in de community is gericht op VUURkinderen. Natuurlijk kan je veel tips, methodieken en informatie ook toepassen op jouw kind als het geen VUURkind is. Juist door te kijken naar het ‘type’ kind kan de juiste ondersteuning worden aangeboden. Twijfel je of jouw kind een VUURkind is? Lees de kenmerken hier eens na. Of stuur me een mail (laura@vuurkind.nl)  met een beschrijving van hoe jij jouw kind ziet.

VOOR WIE IS DEZE COMMUNITY?

Om de community veilig te houden, is niet iedereen welkom. Het gaat in de community niet om kwantiteit, maar om kwaliteit. Zodat we écht iets voor elkaar kunnen betekenen.

WELKOM

Ouders of verzorgers van VUURkinderen zijn hier van harte welkom. Ook mensen uit het onderwijs die meer willen weten over VUURkinderen zijn hier welkom.

Als member sta je open voor tips, wil je graag iets leren of bijdragen en ben je vrij van oordelen.

Je staat open voor de meningen van anderen en kunt iedereen met respect behandelen.

NIET WELKOM

Deze community is niet geschikt voor bedrijven. Tevens is het niet toegestaan reclame te maken voor je eigen bedrijf of praktijk.

De community is gericht op het positief omgaan met VUURkinderen en hoe we hen en de ouders hierbij kunnen ondersteunen volgens een holistische visie.

Je bent ook niet welkom als je alleen komt om anderen te veroordelen en je vind dat jouw manier de enige juiste manier is.

WORD GRATIS MEMBER

Praat mee op het forum, download diverse e-books, lees tips & tricks en meer
GRATIS
 • Toegang tot het forum
 • Diverse e-books
 • Regelmatig gratis extra's
 • Altijd 10% korting op je bestellingen

Hoi! Ik ben Laura Frauenfelder, holistisch (gezins)therapeut, coach, oprichtster van VUURkind en moeder van een prachtig VUURkind.

Ik begeleid al jaren gezinnen met VUURkinderen en ik merk dat er behoefte is aan meer begrip voor ouders van strong-willed kinderen. Het zijn geen kinderen die je zomaar even terecht kan wijzen of straf kan geven en vaak hebben andere mensen daar een oordeel over.

Jij weet als ouder het beste wat jouw kind nodig hebt en je hoeft je daarover niet te verantwoorden naar anderen toe.

 
 

Dat gezegd hebbende trekken we ons toch veel aan van wat anderen van ons ouderschap vinden. Hierdoor lopen de frustraties alleen maar meer op, in het gezin, in de relatie met jouw VUURkind en misschien zelfs wel in de relatie met je partner en met jezelf.

In deze community brengen we ouders van VUURkinderen samen. Er is begrip voor elkaars situatie en je kunt gewoon even je hart luchten.

De kennis en ervaring die ik in mijn praktijk en opleidingen heb opgedaan vind je terug in de community. Er is heel veel voor jou beschikbaar, nuttige tips, inzichten, trainingen en oefeningen. 

Alles zodat jij jouw VUURkind positief kan begeleiden en de rust terugkomt in jou, in jouw VUURkind en in jouw gezin.

Want ook jij mag zijn wie je bent

Word ook GRATIS lid van de VUURkind community

Heb je nog vragen?

Stel ze gerust via dit formulier.

© copyright VUURkind 2021

VUURkind is onderdeel van Praktijk De Oranje VlinderHolistische therapie en coaching
Westlandseweg 10, 2291PG Wateringen
KvK 76831582
BTW NL003138917B03
Rekeningnummer NL40KNAB0259874698
laura@vuurkind.nl