VUURKIND

Je gevoelige kind helpen met aromatherapie

Let op als je

Etherische
olie koopt

Heel veel etherische oliën hebben nul therapeutische werking, dan gebeurt er niks bij je kind of wordt het gedrag zelfs verergerd.

Tegenwoordig worden er in allerlei winkels en webshops etherische oliën aangeboden, zelfs bij de discounters kan je zogenaamde etherische oliën kopen.


Helaas hebben de meeste etherische oliën die je in de winkel kan kopen totaal geen therapeutische werking. Dan ruikt het misschien lekker, maar meer doet het niet.


Sommige oliën zijn verdund met synthetische bestanddelen en andere worden niet duurzaam verbouwd, geproduceerd,  vervoerd of verkocht. Denk bijvoorbeeld aan Pyramide systemen, hoeveel blijft er over voor de teler als er zoveel lagen tussen zitten?

Heel veel oliën die verkocht worden claimen een therapeutische waarde te hebben, maar dit is heel vaak niet het geval. Als je zomaar aan de slag gaat met een olie en het werkt niet kan je denken dat het niks is voor jouw hooggevoelige kind. Terwijl ik weet dat als je met de juiste olie werkt het juist één van de grootste hulpbronnen is voor gezinnen met drukke, gevoelige kinderen met een sterke wil.

Wil je dat de etherische olie ook daadwerkelijk iets doet voor je kind (of voor jezelf), dan is het verstandig te kiezen voor een etherische olie met therapeutische waarde.

Aromatherapie is ontzettend populair, daarom worden er allerlei ‘nepproducten’ verkocht. Let bij het kopen van etherische oliën in elk geval op de volgende punten:

 • Koop zoveel mogelijk biologische of wildcrafted oliën
 • Check de bestanddelen op de verpakking, zijn deze natuurlijk?
 • Zijn de bestanddelen traceerbaar?
 • Heeft de olie een therapeutische waarde?
 • Wat zijn de contra indicaties?
 • Wat is de herkomst van de ingrediënten?
 • Wat zijn de bedrijfswaarden van het merk?

Al deze antwoorden helpen je met het maken van een beslissing.

Ik werk zelf al jaren met het zeer ethische merk Alambika.


Hiervoor heb ik ook andere merken geprobeerd, maar er is er nog geen één die Alambika evenaart.


Alambika produceert op een duurzame, ethische manier, zuivere, therapeutische, biologische en wildcrafted oliën. Alambika behandelt de oliën met respect en liefde en dat merk je direct aan de werking van de oliën.

De oliën van Alambika zijn eventueel via Vuurkind te koop, tot nu toe alleen beschikbaar voor deelnemers van cursussen. Binnenkort kunnen ook andere ouders de oliën via de vuurkind.nl bestellen.


Maar.. Ga pas aan de slag met aromatherapie als je ook kennis hebt van hoe je de oliën gebruikt voor jouw hooggevoelige kind en hoe zeker niet.

Zo zijn er veel oliën die je niet mag gebruiken bij kinderen of huisdieren en zijn er heel veel voorzorgsmaatregelen die je dient te nemen als je aromatherapie veilig wil inzetten.

In deze blog heb ik de meeste oliën opgenomen die niet geschikt zijn voor kinderen of huisdieren ook lees je hoe je etherische oliën inzet voor jouw hooggevoelige kind met een sterke wil.

Meer weten over aromatherapie, etherische oliën en hoe je jouw gevoelige kind met een sterke wil hiermee op holistische, natuurlijke wijze helpt?


Ga aan de slag met de uitgebreide training Aromatherapie voor Vuurkinderen. Zo weet je zeker dat je deze eeuwenoude therapie veilig inzet, de juiste olie gebruikt en hoe je ervoor zorgt dat de etherische olie optimaal werkt voor jouw hooggevoelige kind met een sterke wil.

Aromatherapie is bewezen effectief bij Vuurkinderen, ik gebruik het al sinds de start van mijn bedrijf in 2018 bij elk gezin dat ik begeleid en altijd met succes.

Het is een natuurlijke, subtiele therapie om je Vuurkind te helpen bij o.a.:

 • Driftbuien
 • Slecht slapen
 • Stress
 • Spanningen
 • Angsten
 • Bedplassen
 • Tics
 • Boze buien
 • Emotionele schommelingen
 • En zo veel meer

Maar ga niet zonder kennis met etherische oliën werken

 

Ondanks dat etherische oliën een natuurlijk hulpmiddel zijn, zijn er ook veel contra-indicaties (wanneer je de olie niet mag gebruiken) en er zijn veel oliën die helemaal niet geschikt zijn voor kinderen of bijvoorbeeld je trouwe viervoeter. De verkeerde olie kan een averechts effect hebben op het gedrag van jouw gevoelige kind of zelfs schade toebrengen.


Lees je goed in en verkrijg de juiste informatie over aromatherapie, zeker als je het voor je gevoelige kind wil inzetten. Er gaan nogal wat blabla-verhalen in de  rondte. Zo claimen sommige aanbieders bijvoorbeeld dat je de olie mag innemen. Dit mag nooit! En zeker niet bij kinderen.

Of wat dacht je van de termen natuurlijke, pure of echte olie? Pure onzin noem ik dat! Dat zijn allemaal oliën met kunstmatige toevoegingen en doen dus helemaal niets op therapeutisch gebied. Dit is allemaal marketing en gericht op winst.

Help je Vuurkind op natuurlijke wijze

Stop overprikkeling, driftbuien, slecht slapen, angsten en meer met de helende werking van aromatherapie, speciaal voor Vuurkinderen.

gevoelig kind aromatherapie

Aromatherapie voor Vuurkinderen

Online training

Meer dan 60% korting

van € 129,-
Nu eenmalig € 57,-

Tijdelijk met 60% korting

volledig gericht op vuurkinderen

Uitgebreide uitleg over de geuren die het best werken voor Vuurkinderen

Eenvoudig toepasbaar

Geen rocketscience, ik leg het je praktisch uit

inclusief antwoord op je vragen

In de online leeromgeving krijg je snel antwoord

door laura frauenfelder

Volledige training gegeven door Laura Frauenfelder - oprichtster Vuurkind

een jaar lang toegang

Op eigen tempo te volgen, via je smartphone of computer

Inclusief naslagwerk

Snel opzoeken welke geur je bij welk gedrag nodig hebt

5/5

“Ik had nog nooit iets gedaan met aromatherapie, Laura gaf aan dat het mijn zoontje heel goed zou helpen. En ze had gelijk! Mijn zoontje is kalmer, vrolijker en zelfs het bedplassen is gestopt.”

5/5

“Hier in huis loont het echt!”

5/5

Ik wilde hem heel graag meer ondersteunen in de mooie ontwikkeling die hij nu doormaakt met ons en zag in aromatherapie en de massage (lichamelijk) een mooi nieuw ‘onderzoekje’ tussen ons. Hij vindt beide helemaal geweldig en is oprecht nog meer ontspannen, lacht veel, slaapt beter en zegt ook blij te zijn.

5/5

“Soms vraagt mijn zoon zelf om het lekkere geurtje als we het per ongeluk vergeten zijn. Het lijkt er wel op dat hij sinds we het gebruiken minder vaak uit bed komt.
Laatst een voetenbadje met olie gemaakt en daar werd hij ook vrijwel meteen rustig van.”

tijdelijk meer dan 60% korting

aromatherapie voor vuurkinderen

Complete online training voor ouders van Vuurkinderen die hun kind willen helpen bij overprikkeling, woede, angsten, stress, spanningen, slecht slapen, veranderingen en meer.

van € 129,-

voor slechts € 57,-

Eenmalig beschikbaar, alleen nu

5/5

“De informatie over aromatherapie is eenvoudig te volgen en heeft zoveel handvatten gegeven. Ik weet nu wat ik moet doen als mijn dochter weer eens vol spanning uit school komt of als ze bang is in het donker. Ook haar ‘buien’ duren niet meer zo lang. Ik zou het elke Vuurkindouder aanraden”

Veelgestelde vragen

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stuur me een app via het icoontje rechtsonder, zo krijg je het snelst antwoord. Je mag ook mailen naar la***@vu******.nl

Hoogstimulatief-kind-therapie

Na afronding van je bestelling krijg je direct een uitnodiging voor de online leeromgeving en kan je meteen van start met de training.

Een smartphone, tablet of computer met een stabiele internetverbinding. Het is handig om een notitieboekje erbij te hebben, zodat je belangrijke dingen voor jezelf op kan schrijven.

Gemiddeld genomen doe je 4-6 uur over de training. De training is opgedeeld in verschillende modules. Zo leer jij stap voor stap hoe je aromatherapie inzet om je Vuurkind te helpen. Uiteraard volg je de lessen in eigen tempo. Je houdt een jaar toegang.

In de online leeromgeving is er ruimte voor je vragen. Ik beantwoord ze persoonlijk.

Je houdt na aankoop een jaar toegang tot de training.

Als jij ouder bent van een Vuurkind en je wilt leren hoe je je Vuurkind op natuurlijke manier helpt, dan is deze training heel erg geschikt voor jou.

Ik leg in makkelijke taal uit hoe je aromatherapie inzet. Zonder poespas.

Betaal veilig via Ideal, Creditcard, Apple Pay of Bancontact (België).

Deze tekst heeft auteursrecht. Neem contact op via laura@vuurkind.nl voor toestemming.

Scroll naar top