KENMERKEN VUURKIND

Kenmerken VUURkind

Hoe herken je een VUURkind

VUURkinderen hebben hele specifieke kenmerken,  positieve en minder positieve eigenschappen.

Maar het zijn juist deze eigenschappen die VUURkinderen zo bijzonder maken.

Herken jij jouw kind in een groot deel van de hieronder genoemde kenmerken? Grote kans dat jij de trotse ouder bent van een heel speciaal VUURkind!

VUURkinderen zijn bijzonder.

Bijzonder
liefdevol

Bijzonder
rechtvaardig

Bijzonder
enthousiast

Bijzonder
gevoelig

Meer kenmerken vind je onder het volgende nieuwtje.

NIEUW: De VUURkind Community

De VUURkind Community is live!

Word nu gratis member en ontvang vele extra’s, plus 10% korting op al je bestellingen.

De VUURkind Community is een veilige plek om je verhaal te delen met mij en met andere ouders van VUURkinderen. Daarnaast vind je in de community vele online trainingen, e-books, masterclasses en meer. 

Alles gericht op een positieve benadering van VUURkinderen met als grote doel meer rust in je gezin te krijgen.

 

Enkele kenmerken van VUURkinderen

Kun je veel van de kenmerken plaatsen bij jouw eigen zoon of dochter, dan is de kans groot dat je ouder bent van een prachtig VUURkind

Hoe is een VUURkind?

Een vuurkind is verbonden aan het element vuur. Het ervaart via het lijf en de zintuigen. ‘Eerst voelen, dan luisteren’, is vaak het motto van een vuurkind.
Het zijn veelal kinderen die houden van sporten en bewegen, dit hebben ze ook nodig. Het zijn krachtige kinderen, houden van actie, zijn fysiek ingesteld en hebben het snel warm, warme voeten en warme handen. Ze doen vaak overal zo snel mogelijk hun schoenen uit.


Vuurkinderen hebben een behoorlijk temperament. Ze kunnen snel boos worden en zijn de boosheid vaak snel weer kwijt. Een vuurkind houdt van knuffelen en aanraken. Door middel van een knuffel of een massage voelt het kind beter dat je van hem of haar houdt dan door het alleen te zeggen. 


Vuurkinderen zijn soms moeilijk te benaderen, en zorgen graag voor zichzelf. Ze hebben moeite met beperkingen en begrenzingen, gebruiken wel eens krachttaal. Ze horen je meestal gewoon niet als je zegt dat ze iets niet moeten doen, het vuurkind voelt op zo’n moment enkel de noodzaak om te ervaren.


Dit is de reden dat vuurkinderen vaak over grenzen heengaan. Een vuurkind kan niet makkelijk gevaar inschatten, en neemt vaak risico’s zonder dat ze het doorhebben. Als ouder van een vuurkind is dit niet altijd gemakkelijk. Het kind luistert niet naar jouw waarschuwingen en gaat impulsief op zijn doel af. Het helpt als ouder al om je er bewust van te worden dat jouw vuurkind niet met opzet niet naar jou luistert. Het kind heeft alleen een andere manier van benadering nodig.


Vuurkinderen vertonen vaak grensoverschrijdend gedrag, omdat ze hun eigen grenzen willen leren kennen. Als het kind beter in zijn element zit, zal dit minder worden. 

Het grensoverschrijdende gedrag zorgt vaak voor gedragsproblemen. Als de oorzaken van de gedragsproblemen zijn gevonden en je hiermee gaat werken, is het belangrijk dat er heldere, haalbare en liefdevolle grenzen worden gesteld. Een bewezen effectieve methode vind je in het e-werkboek Liefdevol Grenzen Stellen

 

Wil je liever persoonlijk advies? Boek dan een online 1-op-1 coachsessie, ik luister naar je vragen en zet samen met jou de methode uiteen, je ontvangt bij aankoop van de online sessie het e-werkboek gratis.


Vuurkinderen zijn vaak gespierd. Ze houden van sport en activiteiten. Ze klimmen snel in een touw of boom en zijn graag in de buitenlucht. Dit hebben ze ook nodig. Zet je een vuurkind een hele dag achter een tablet of televisie, kan hij of zij zijn energie niet kwijt, met als gevolg grensoverschrijdend gedrag of zelfs gedragsproblemen. Simpelweg omdat er teveel energie aanwezig is.


Het zijn wat drukkere, fysieke kinderen

Het zijn vaak vuurkinderen die ook hoogstimulatief zijn of strong willed. Deze combinatie zorgt nogal eens voor een uitdaging in het gezin.

 

Het kan behoorlijk vermoeiend zijn, voor het kind zelf en het hele gezin, om met deze eigenschappen om te gaan, zeker als hij of zij niet in zijn ‘element’ is. 


Inmiddels heb ik me mogen specialiseren in VUURkinderen en wat het met het gezin doet. Wil je samen met mij aan de slag? Neem dan eens een kijkje bij het 1-op-1 ALL-IN traject. Dan gaan we samen aan de slag om de rust weer te krijgen in je gezin. Je krijgt ontzettend veel informatie, methodieken, coaching en therapie. Tijdens dit traject leer ik jou als ouder wat en hoe je iets kunt toepassen. Zodat je dit ook zonder mijn begeleiding kan. Klik hier voor meer informatie