Wat doet een Holistische Kindercoach

Een holistische kindercoach kijkt naar meer dan alleen het gedrag van je kind. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van driftbuien, onzekerheid, hoge emoties en meer, zodat we tot de oorzaak komen en jouw kind (en jezelf) blijvend op holistische manier helpen.

Geen symptoombestrijding

Let op, holistisch werken is geen symptoombestrijding

Holistisch komt van het Griekse woord Holos en betekent kortgezegd ‘Het Geheel’. Een holistische kindercoach helpt jou als ouder te kijken achter het gedrag van je kind. Wat is nu de reden dat jouw kind zo explosief is? Of waarom heeft jouw kind zo’n enorme drang om te bepalen? Daarbij kijkt de holistische kindercoach samen met jou als ouder niet alleen naar het gedrag van je kind, maar ook de emoties, het lichaam, de energie, gedachten / overtuigingen en naar jullie als ouder.

 

Een kind spiegelt altijd de ouders. Soms is dit letterlijk dezelfde woorden bijvoorbeeld gebruiken, maar het spiegelen gaat veel dieper dan dat. Een kind doet meer dan eens wat zijn of haar ouder doet, ook als jij je als ouder niet eens bewust bent van je eigen gedrag of gedachten.

 

Een hooggevoelig kind is zeer gevoelig, ook voor jou als ouder. Het voelt exact aan hoe jij je voelt, waar je moeite mee hebt, etc. en neemt dit alles in zich op.

 

Er zijn twee types hooggevoeligheid, hoogsensitief en hoogstimulatief. Een hoogsensitief kind zal alles waar jij als ouder mee kampt in zich opnemen en daar vooral vasthouden. Vaak kopieert een hoogsensitief kind exact de manier hoe een ouder doet. Vind jij het als ouder lastig om voor jezelf op te komen, dan zal een hoogsensitief kind vooral proberen alles waar hij of zij zit voor zich te houden en vast te houden. Dit leidt vaak tot allerlei fysieke symptomen als buikpijn en hoofdpijn en mentale overtuigingen zoals pleasegedrag en een gebrek aan assertiviteit.

 

Een Vuurkind is een hooggevoelig kind met een sterke wil – hoogstimulatief – verbonden aan het element Vuur doet vaak exact het tegenovergestelde van de ouder. Een Vuurkind is een zeer confronterende spiegel voor de ouder. Vaak laat een Vuurkind exact het gedrag zien, waar de ouder zelf moeite mee heeft.Vind jij het als ouder bijvoorbeeld moeilijk om keuzes te maken, reken maar dat een Vuurkind de noodzaak tot bepalen laat zien.

 

Een Vuurkind heeft prachtige, sterke eigenschappen, maar op het moment dat je Vuurkind of jij als ouder uit balans bent, is het juist een Vuurkind die er alles aan zal doen om jou dit te laten zien. We spreken dan van uitvergroot gedrag.

 

Zo wordt de krachtige eigenschap ‘weten wat ik wil’ uitvergroot getoond als ‘ik bepaal’.

De eigenschap ‘zeer gevoelig’ wordt uitvergroot getoond als zeer snel overprikkelt.’

De eigenschap ‘voor jezelf opkomen’ kan uitvergroot als ‘zeer aanwezig’ worden getoond en zo is er van elke bijzondere eigenschap van Vuurkinderen een uitvergroot gedrag dat een Vuurkind laat zien op het moment dat het kind of de ouder uit balans is.

De kunst is achter het gedrag te leren kijken, wat speelt er nu echt bij mijn kind?

Een hsp kindercoach kijkt samen met jou als ouder achter het gedrag van je kind, wat wil je hoogstimulatieve of hoogsensitieve kind je nu daadwerkelijk vertellen, waar heeft je gevoelige kind last van? En hoe kan je als ouder je kind hiermee helpen, zodat het niet even veranderd, maar blijvend.

Naar de antwoorden op deze vragen gaat een holistische kindercoach samen met jou op zoek. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van coaching en holistische hulpmiddelen.

Ik, Laura Frauenfelder – oprichtster Vuurkind -, maak tijdens mijn begeleiding van de ouders online en offline gebruik van aromatherapie (geurentherapie / etherische oliën), edelsteentherapie, Bach Bloesem therapie, massages, acupressuur en meer.

Een holistisch hulpmiddel draagt bij aan een snellere verwerking van wat er daadwerkelijk speelt bij het kind en het helpt het kind en de ouder tijdens het verwerkingsproces.

Een holistische kindercoach maakt gebruik van aromatherapie

Een holistische kindercoach kijkt achter stempels en diagnoses.

Het is natuurlijk prachtig dat een Vuurkind de ouder wil helpen echt gelukkig te zijn en vrij te komen van bepaalde vastgeroeste overtuigingen. In de praktijk is dit gegeven echter niet altijd prachtig. Door het bepalende, aanwezige karakter van een Vuurkind kan een Vuurkind gemakkelijk de hoofdrol in het gezin opnemen en alles om het kind laten draaien.

 

 

Wat ik vaak zie bij de gezinnen die ik begeleid is dat ouders alles doen om de harmonie maar in huis te bewaren, ze geven toe, cijferen zichzelf weg en zijn continu bezig om zichzelf en het gezin aan te passen aan de wil van het Vuurkind.

 

 

Logisch. Want je wilt niet elke dag strijd, discussies, gedoe, je hebt een gezin om van te genieten.

 

Maar het is ook de reden dat veel ouders met hun handen in het haar zitten en zo goed als aan het eind van hun Latijn zijn, ze zijn moe, op, weten niet meer hoe ze hun kind kunnen helpen of wat er überhaupt aan de hand is met hun kind.

 

 

Ook op school worden er vaak vraagtekens gezet bij het gedrag van een Vuurkind, meer dan eens wordt een ouder verzocht het kind te testen op bijvoorbeeld ADHD. De kenmerken van ADHD komen vaak overeen met Vuurkinderen, maar een Vuurkind laat deze kenmerken pas zo uitvergroot zien als het Vuurkind uit balans is. In bijna alle gevallen heeft het Vuurkind helemaal geen ADHD, maar is het uit balans, waardoor het zo lijkt.

 

 

Door met een holistische kindercoach aan de slag te gaan, ga je de oorzaken van het gedrag van je kind achterhalen en verander je daadwerkelijk het uitvergrote gedrag, zodat het kind zichzelf kan zijn, zonder dat de ouder zichzelf hoeft te verliezen.

Door holistisch te werken met het kind en de ouder ontstaat er een blijvende verandering

Vuurkinderen zijn de meest bijzondere kinderen die er zijn. Ze worden helaas vaak niet begrepen. Door anders te kijken naar je kind en jezelf versterk je niet alleen het zelfvertrouwen van je kind, je realiseert ook rust in je gezin, zodat je weer kan genieten.

Laura Frauenfelder

Oprichtster Vuurkind
Holistsch kindercoach & therapeut

Kindercoach Laura Frauenfelder voor Vuurkinderen

Holistisch werken met een Vuurkind en het gezin zorgt voor een blijvende verandering.

Ik begeleid gezinnen met Vuurkinderen online tijdens de complete cursus Help je Vuurkind. Ik help ouders in, zodat zij zelf hun Vuurkind kunnen helpen. Ik leer de ouder kijken achter het gedrag en hun kind echt te zien zoals het daadwerkelijk is, zonder dat de ouder steeds maar hoeft te compenseren en uiteindelijk zichzelf verliest.

 

Dat is niet de manier om een Vuurkind echt te helpen. Een Vuurkind help je door holistisch te kijken, wat is er nou werkelijk aan de hand en wat wil mijn Vuurkind mij leren? Door dit te achterhalen en vervolgens de juiste tools en holistische hulpmiddelen in te zetten realiseert de ouder een blijvende verandering, in zichzelf, in het Vuurkind en in het gezin.

 

Ouders die het Help je Vuurkind in 12 weken programma hebben gevolgd hebben enorme veranderingen gerealiseerd, het is weer gezellig in huis, het Vuurkind en de ouder heeft meer zelfvertrouwen. Ze genieten weer van hun gezin en kunnen volledig zichzelf zijn.

 

Je kunt op elk moment starten met Help je Vuurkind

Je houdt een jaar lang toegang tot alles uit de cursus en de live vraag- en antwoordsessies.

 

Daarnaast ontwikkel ik trainingen en schrijf ik e-books om ouders van Vuurkinderen gericht te helpen met bepaalde typische Vuurkinddingen waar ouders tegenaan lopen.

REVIEWS

Het is echt heel verwonderlijk hoeveel ik de afgelopen tijd al heb mogen leren alleen al door jouw cursus te doen om beter om te leren gaan met mijn vuurkindje.. het is alsof ik letterlijk het licht heb gezien. En ik maak hele grote sprongen dus Thx."

Lisa

Moeder van een Vuurkind

Review Vuurkind Cursus

Ik zit pas in week 3 en er is al zoveel anders! Ik snap waarom ze zo boos doet en ik kan hierdoor zelf ook veel beter mijn geduld bewaren. Heel benieuwd naar wat nog volgt, ik kan niet wachten!"

Anouk

Moeder van een Vuurkind

Training voor hoogstimulatieve kinderen

Dank je wel voor de mooie inzichten die je brengt. Ik ben je echt zo dankbaar. Ik heb er vertrouwen in dat we op de goede weg zitten. Eindelijk. Na 4,5 jaar."

Marianne

Moeder van een Vuurkind

Vuurkind Training Review

Leer hoe je jouw Vuurkind écht helpt, niet alleen nu, een leven lang

Hoogstimulatief Strong Willed Coach

“De relatie tussen ouder en kind is de belangrijkste relatie van een kind. Het is de basis voor alle keuzes verder in het leven. Elke ouder doet het naar beste kunnen en daarbij om hulp vragen is het beste wat een ouder kan doen. Natuurlijk kan elke ouder het ook op eigen kracht, elke dag gaat immers voorbij en ook Vuurkinderen worden ouder, maar op tijd actie ondernemen maakt een wereld van verschil in de tussentijd en voor het latere leven van het Vuurkind. Vuurkinderen hebben bijzondere kwaliteiten, het is zonde om die kwaliteiten teniet te doen omdat de ouder niet weet hoe met deze kwaliteiten om te gaan. Het Vuurkind leert dan dat het zichzelf niet mag zijn, dat het niet goed genoeg is. Dit gevoel is later in het leven moeilijk omkeerbaar, nu het kind nog kind is, is alles nog mogelijk. Door de juiste hulp in te zetten voelt het Vuurkind niet alleen dat het zichzelf mag zijn, het hele gezin profiteert mee van een Vuurkind dat lekker in zijn of haar vel zit.

 

Wachten kan altijd. Maar hoe lang laat jij het doorgaan totdat je actie onderneemt?”

In verband met de privacy zijn de foto’s bij de reviews fictief en de namen veranderd.

Deze tekst heeft auteursrecht. Neem contact op via laura@vuurkind.nl voor toestemming.

Scroll naar top