Vuurkind

Waarschijnlijk is jouw kind geen Vuurkind.


Op basis van de door jou gekozen antwoorden lijkt jouw kind meer op één van de andere element-types.
Hieronder vind je een korte samenvatting per element, zo heb je snel door bij welk element jouw kind wel past.
Ken je iemand waarvan je vermoed dat hij/zij een Vuurkind heeft?  Deel de test, het helpt ontzettend om eindelijk herkenning te vinden en kan de ouder gerichte begeleiding zoeken bij hun turbulente driftkikker.

Kopieer en plak deze link om de test door te sturen: vuurkind.nl/test


Aarde

Dit element is passend bij strategische denkers. Aardekinderen zitten veel in hun hoofd en piekeren wat af.  Het zijn kalme karakters met diepe gedachten. Als een aardekind ergens mee zit, hoor je dit meestal pas veel later en soms zelfs helemaal niet. Een Aardekind heeft geen moeite met concentreren en is niet snel afgeleid. Het is een voorzichtig kind dat weinig risico durft te nemen.


Lucht

Een Luchtkind is een enthousiasteling die als het ware een beetje zweeft. Ze vliegen van het één naar het ander, van ervaring naar ervaring en willen van alles ontdekken. Een Luchtkind staat niet lang stil bij dingen en heeft geen hele diepgaande gedachten. Als een Luchtkind toch boos is, is het kind de boosheid ook zo weer kwijt. Ze zijn een ster in loslaten en maken zich niet zo snel zorgen. Ze huppelen door het leven met af en toe een tegenslag die ze snel achter zich laten.


Water

Geen kind zo empathisch als een Waterkind. Een Waterkind verplaatst zich als vanzelf in een ander. Ziet een waterkind bijvoorbeeld een kind schommelen, dan voelt het Waterkind als het ware alsof het zelf ook aan het schommelen is. Een Waterkind proeft daarom ook haarfijn de emoties van anderen en met name van de andere gezinsleden. In tegenstelling tot een Vuurkind doet een Waterkind er alles aan om de lieve vrede te bewaren en zal daardoor niet snel de confrontatie aangaan en de eigen mening vaak inslikken. Een Waterkind vaart het beste in kalmte en rust.


Je vindt de testuitslag ook in je mailbox, zo kan je alles nog eens teruglezen.


Deze tekst heeft auteursrecht. Neem contact op via laura@vuurkind.nl voor toestemming.

Scroll naar top
Vragen, tips of advies?