Vuurkind

Kinderen en de 4 elementen

Kinderen en de 4 elementen

Het magische van holistisch kijken is het verbinden van het alles, zo ook van de 4 elementen en vanuit mijn expertise naar kinderen en de 4 elementen.

Ik heb het dan over deze 4 elementen:

  • Water
  • Aarde
  • Lucht
  • En, hoe kan het ook anders, Vuur

We hebben allemaal deze 4 elementen in ons. Meestal is het één element die het beste past, soms is het een combinatie van twee elementen. Door hier bewust naar te kijken en te weten bij welk element jij je in je element voelt, kan je jezelf beter ondersteunen, begrijpen en begeleiden. En dat geldt natuurlijk ook voor Vuurkinderen.

Als volwassene is het lastiger om te bepalen bij welk element jij past, gaandweg heb je allerlei patronen aangenomen en ben je je op een bepaalde manier gaan gedragen, zoals dat van je verwacht werd, maar het is zeker niet onmogelijk. Toen ik net in aanraking kwam met deze elementenleer was ik ervan overtuigd dat ik paste bij het element aarde, een denker, maar toen ik mezelf ontwikkelde zag ik steeds beter dat ik bij het element water het lekkerst in mijn vel zit.

Dat maakt het soms wel extra uitdagen, zelf bij water passen en een Vuurkind hebben, maar we houden elkaar ook in balans.

Voor de ouder brengt het veel erkenning en herkenning om te weten met welk element hun kind is verbonden en dat geeft rust. Daarnaast is het belangrijk om te weten, zodat je de juiste benadering en hulpmiddelen inzet. Kinderen en de 4 elementen is een zoektocht op zich.

Elk element heeft typische uitingen qua gedrag, zowel positief als negatief, de zogenoemde gedragsproblemen, en zelfs uit het uiterlijk van een kind kun je vaak goed zien wat voor type het is. Op het moment dat een kind uit balans is zullen de kenmerkende eigenschappen meer en heftiger aanwezig zijn.

Het kan zijn dat het kind een voorkeur heeft voor meerdere elementen. We hebben allemaal alle elementen in ons en we hebben allemaal een voorkeur voor 1 of 2 elementen.

Het weten bij welk element iemand past, geeft zoveel rust. Vaak verklaart het direct bepaalde gedachten, emoties of gedrag en daarmee het zelfvertrouwen.

Mijn specialisme zijn Vuurkinderen, ik ben zelf moeder van een Vuurkind en daarom weet ik maar al te goed hoe lastig het soms kan zijn voor ouders, maar ik ben me ook heel erg bewust van alle fantastische kwaliteiten van Vuurkinderen.

Benieuwd of jouw kind een Vuurkind is? Ik heb een test ontwikkelt, een simpele test, waardoor jij binnen 5 minuten weet of jouw kind een Vuurkind is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze tekst heeft auteursrecht. Neem contact op via laura@vuurkind.nl voor toestemming.

Scroll naar top

Rust in huis door geur

Tijdelijk 60% korting
Vragen, tips of advies?