Vuurkind

Kinderen en de 4 elementen

Kinderen en de 4 elementen

Het magische van holistisch kijken is het verbinden van het alles, zo ook van de 4 elementen en vanuit mijn expertise naar kinderen en de 4 elementen.

Ik heb het dan over deze 4 elementen:

  • Water
  • Aarde
  • Lucht
  • En, hoe kan het ook anders, Vuur

We hebben allemaal deze 4 elementen in ons. Meestal is het één element die het beste past, soms is het een combinatie van twee elementen. Door hier bewust naar te kijken en te weten bij welk element jij je in je element voelt, kan je jezelf beter ondersteunen, begrijpen en begeleiden. En dat geldt natuurlijk ook voor Vuurkinderen.

Als volwassene is het lastiger om te bepalen bij welk element jij past, gaandeweg heb je allerlei patronen aangenomen en ben je je op een bepaalde manier gaan gedragen, zoals dat van je verwacht werd, maar het is zeker niet onmogelijk. Toen ik net in aanraking kwam met deze elementenleer was ik ervan overtuigd dat ik paste bij het element water, maar toen ik mezelf ontwikkelde zag ik steeds beter dat ik bij het element vuur het lekkerst in mijn vel zit.

Voor de ouder brengt het veel erkenning en herkenning om te weten met welk element hun kind is verbonden en dat geeft rust. Daarnaast is het belangrijk om te weten, zodat je de juiste benadering en hulpmiddelen inzet. Kinderen en de 4 elementen is een zoektocht op zich.

Kijken naar de mens volgens de 4 elementen is geen nieuwe bevlogen theorie.

Het is een wezenlijk onderdeel van de ontwikkeling van de mens en de studie hiernaar. Hippocrates startte deze denkwijze ruim 2200 jaar geleden. Hij deelde de mens in volgens de 4 elementen. Dit zag er als volgt uit:

Natuurlijk is de mens in de afgelopen 2200 jaar verder ontwikkeld. Hoe we nu tegen de 4 types aankijken vertel ik in het e-book Zo is een Vuurkind die je hier gratis download.

Elk element heeft typische uitingen qua gedrag, zowel positief als negatief, de zogenoemde gedragsproblemen, en zelfs uit het uiterlijk van een kind kun je vaak goed zien wat voor type het is. Op het moment dat een kind uit balans is zullen de kenmerkende eigenschappen meer en heftiger aanwezig zijn.

Het kan zijn dat het kind een voorkeur heeft voor meerdere elementen. We hebben allemaal alle elementen in ons en we hebben allemaal een voorkeur voor 1 of 2 elementen. Maar over het algemeen is er altijd 1 dominant.

Het weten bij welk element iemand past, geeft zoveel rust. Vaak verklaart het direct bepaalde gedachten, emoties of gedrag en daarmee het zelfvertrouwen.

Mijn specialisme zijn Vuurkinderen, ik ben zelf moeder van een Vuurkind en daarom weet ik maar al te goed hoe lastig het soms kan zijn voor ouders, maar ik ben me ook heel erg bewust van alle fantastische kwaliteiten van Vuurkinderen.

Benieuwd of jouw kind een Vuurkind is? Ik heb een test ontwikkelt, een simpele test, waardoor jij binnen 5 minuten weet of jouw kind een Vuurkind is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze tekst heeft auteursrecht. Neem contact op via laura@vuurkind.nl voor toestemming.

Scroll naar top
Vragen, tips of advies?