Vuurkind

Een strong-willed kind helpen met slapen

Een druk kind helpen met slapen

Ik weet het nog goed. Uitgeput na een lange dag, op die drukke verjaardag geweest, boodschappen gedaan, nog even naar de speeltuin en een rondje in de speelgoedwinkel. Bij het avondeten was het al bal, ‘NEEEEE’ riep mijn zoon toen ik een bord spaghetti voor z’n neus zette. Het is een hele uitdaging om een druk kind te helpen met slapen

Ik kreeg een boze blik, gevolgd door een salvo van drift, gillen, schreeuwen, nou goed je begrijpt vast wat ik bedoel.

Ik merkte aan mezelf dat ik ook vol zat, ik kon eigenlijk vrij weinig meer hebben en ik keek erg uit naar een avondje voor mij alleen, met een goed glas wijn en mijn lievelingsserie op de tv. 19.00 uur gingen we naar boven, nog even douchen, tandenpoetsen, pyjama aan.

Nou, vergeet dat ‘even’ maar. Al vanaf het moment dat we naar boven gingen was er strijd. ‘Ik wil niet douchen.’ ‘Ik heb honger.’ ‘Ik heb dorst.’ ‘Ik wil die pyjama niet aan.’ Nou en zo ging het nog even verder, inmiddels was het 19.30 uur en ik ergerde me steeds meer.

Ik gaf maar toe aan alles wat hij vroeg, in de hoop dat hij dan toch snel zou gaan slapen, ik was echt te moe om nog een strijd aan te gaan.

Maar het hielp niet.

Het treuzelen en de boosheid gingen verder, nu was zijn laken weer niet goed, oke, dan doen we even nog het bed verschonen. Is het dan zo goed?

Ja mama, alleen nog een verhaaltje. Oké, we doen één hoofdstuk van dit boek, daarna ga ik naar beneden. ‘Oké mama.’ Niet oké dus, want na dat ene hoofdstuk moest nog een hoofdstuk, en nog één. Dit is echt de laatste hoor lieverd, ik keek op de klok, inmiddels was het 20.15 uur.

3 hoofdstukken verder gaf ik hem een knuffel en liep ik naar beneden. Ik pakte mijn lievelingsglas en mijn lievelingswijn uit de kast en schonk een glaas je in, zette de tv aan en plofte op de bank.

10 minuten later.. ‘Maaaaaaaaam!! Ik kan niet slapen!’ Ik weer naar boven, nog even bij hem gaan liggen, een glaasje water naast zijn bed en een luisterverhaaltje op. Het was inmiddels 20.45 uur.

Ik hoef je vast niet te vertellen dat ik die avond nog 3 keer naar boven ben geweest en het uiteindelijk 22.00 uur was dat ik lekker op de bank lag, om vervolgens om 22.10 uur in slaap te vallen op diezelfde bank en in de kreukels om 3.00 uur wakker te worden.

Zo’n avond als deze was geen uitzondering. Het was inmiddels elke dag aan de orde. Ik was alleenstaand en 95% van de dagen sliep mijn zoon bij mij. Dus tja, achteraf gezien is het logisch dat ik er helemaal doorheen zat.

En weet je, mijn zoon kon er eigenlijk ook helemaal niks aan doen.

Het had meer te maken met mijn eigen frustratie, overprikkeling, verdriet, eenzaamheid, pleasegedrag, etc. Maar goed, das allemaal achteraf een koe in z’n kont kijken. Maar hoe kun je nou een druk kind helpen met slapen..

Pas toen ik de wereld van aromatherapie ontdekte tijdens mijn opleiding veranderde er iets. Ik deed eerst een diffuser naast zijn bed met wat lavendelolie, dat hielp al om wat eerder in slaap te vallen.

Toen ik leerde dat masseren kon helpen om de prikkels in zijn lijfje af te voeren en hem te laten ontspannen werd alles echt anders. Ik begon elke avond zijn voeten te masseren, op precies de juiste plekken. Met massageolie met etherische Mandarijnolie, die vond hij het lekkerst en, groot pluspunt, Mandarijnolie stimuleert het loslaten van prikkels. Daarbij komt dat Vuurkinderen heel goed reageren op aanraking, het brengt ze weer in contact met zichzelf, een win-win dus!

Het was een korte massage, maar het had veel impact.

Na een drukke dag, of een boze dag of een vervelende dag, was dit het moment om even positieve aandacht te geven, om gewoon even naar ‘m te kijken en weer te voelen hoeveel ik van dat mannetje houd. En hij voelde dat ook.

Tijdens de massage zag ik zijn gezichtje en zijn hele lijf ontspannen, fantastisch!

Het slaapritueel veranderde en als we om 19.00 uur naar boven gingen was ik om 19.45 uur beneden, nou ja, soms was het 20.00 uur, maar niet later dan dat. Ik had weer tijd voor mezelf en genoot vaak van een grote mok groene thee met een goed boek.

Alleen al door de stress en frustratie weg te nemen in de avond veranderde er ontzettend veel, in hem, in mij, in onze verbinding, alles.

Toen ik mijn praktijk opende en ik gezinnen ging begeleiden, ging ik de voetmassage steeds meer optimaliseren voor Vuurkinderen en leerde ik de ouders deze massage van A tot Z. En wat denk je, het werkte bij elk gezin!

Omdat ik weet hoe het is om elke avond met je handen in het haar te zitten en je zo ontzettend moe te voelen en omdat ik weet dat het eigenlijk helemaal niet nodig is, heb ik die korte massage verwerkt in een online training.

Het is een massage van 5 minuten, maar het brengt een wereld van verschil.

Wil jij ook meer tijd voor jezelf? Een ontspannen avond zonder frustratie? Zorgen dat jouw gevoelige zoon of dochter lekker snel slaapt en goed doorslaapt?

Je hebt de massage met deze training zo onder de knie, zodat ook jullie avonden straks heerlijk ontspannen zijn.

Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze tekst heeft auteursrecht. Neem contact op via laura@vuurkind.nl voor toestemming.

Scroll naar top
Vragen, tips of advies?