Vuurkind

Hoogstimulatief-kind-therapie

Waar komt de term Vuurkind vandaan?

Als ik kijk naar kinderen, verbind ik hun gedrag aan de vier elementen; water, lucht, aarde en vuur. Elk element heeft zijn eigen eigenschappen. Zo zijn hoogsensitieve kinderen vaak verbonden aan het element water of aarde en zijn vluchtige kinderen vaak luchtkinderen.

Een Vuurkind is eigenlijk een gevoelig kind met een sterke wil, ze worden ook wel hoogstimulatief genoemd, strong-willed of pittige kinderen. Ik vind deze benamingen niet positief klinken en dat terwijl Vuurkinderen juist zoveel positiviteit in je leven kunnen brengen.

Vanuit deze gedachte is de naam Vuurkind ontstaan. Mijn zoon en vele kinderen die bij mij een traject hebben gevolgd in de praktijk noemen zichzelf met trots een Vuurkind. Een Vuurkind heeft namelijk unieke kwaliteiten, het zijn de leiders van morgen.

Ik ben ontzettend trots om de moeder van een Vuurkind te zijn en telkens als ik een Vuurkind zie of ontmoet, maakt mijn hart een sprongetje, wat een bijzondere kinderen zijn het toch! Niet voor niets is mijn eigen vriend ook een Vuurkind :-).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze tekst heeft auteursrecht. Neem contact op via laura@vuurkind.nl voor toestemming.

Scroll naar top
Vragen, tips of advies?